Whipped Lingonberry Porridge

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Vispipuuro on niin herkullista, että miellän sen enempi jälkiruuaksi kuin puuroksi. Omassa lapsuudenkodissani vispipuuro oli sellaisten "pyhäpuurojen" joukossa, joita syötiin vain satunnaisesti viikonloppuisin riisipuuron sijaan. Riisipuuroa meillä tavattiinkin kutsua pyhäpuuroksi ja sitä syötiin aina sunnuntasin. Ja niin tapahtuu Vimpelin Mummolassa edelleenkin. Mutta riisipuurosta lisää toisella kertaa ja nyt takaisin vispipuuroon eli lappapuuroon. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Nyt voi sanoa, että ihan olen itse nämä puolukat poiminut, kun kävimme Mummin kans marjastusretkellä. Silloin syksyllä päätin pakastaa kaikki puolukat kokonaisina ja nyt olen pikkuhiljaa osaa ottanut pieniä eriä sulamaan ja survonut niitä hiukan. Puolukkasurvos säilyy jääkaapissa tavattoman hyvin. Puolukka käy monen ruuan lisukkeeksi ihan sellaisenaan, mutta nyt on vuorossa vispipuuron teko.

Helppoa on!

Vispipuuro

1 litra vettä

2,5 dl puolukkasurvosta

1 dl sokeria

1/2 tl suolaa

2 dl mannasuurimoita

Kiehuta ensin vesi ja puolukkasurvos kattilassa. Noin 5 minuuuttia riittää, että marjoista irtoaa mehua. Minulla on tapana siivilöidä marjojen rippeet pois, mutta ne voi toki jättää puuroonkin.

Lisää puolukkamehuun sokeri ja suola.

Lisää mannasuurimot vispilällä sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia ja useasti sekoittaen.

Anna puuron jäähtyä (kylmässä kuistissa tai kylmässä vesihauteessa) ja vispaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi.

Tarjoillessa koristeeksi vois laittaa kokonaisia jäisiä puolukoita. Ne rapsahtelevat raikkaasti suussa puuron joukossa. Kylkeen sopii hyvin ruisleipä, jonka päällä on voita, juustoa ja suolakurkkuja. Näin pysyy suola-sokeritasapaino kohdillaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA